top of page

Tereza & Marek

Týden před svatbou - předpověď celodenní déšť. To je něco, co žádnou nevěstu příliš nepotěší, obzvlášť, když je svatební obřad plánovaný do zámeckých zahrad.

Tereza s Markem se měli brát v Růžové zahradě děčínského zámku. A jelikož naděje umírá poslední a doufat se často vyplácí, v noci před stavbou přestalo pršet. Svatba v nádherných zahradách s historickým glorietem v pozadí se mohla uskutečnit.

Zatímco Jana Bartáková zaplétala nevěstě dlouhý cop a ženich trpělivě vyčkával u rodičů, my se pustili do výroby květinových sloupů z holých větviček a bílých růží. Květiny rámovaly oddací místo a když dorazili svatebčané, byla už nachystaná i uvítací cedule s deštníky (lepší nepoužít, než nemít) a židličky s dekami pro případ, že by někoho málo zahříval adrenalin důležité chvíle.

Ani ta nejlépe naplánovaná svatba se však neobejde bez zádrhelů. Vždy nás dokáže něco překvapit. V tomto případě vzhledem k propršeným předešlým dnům se přímo uprostřed svatební uličky nacházela široká louže. Naštěstí se nám podařilo opravit odtok kanálku uprostřed louže a mokrou kluzkou dlažbu zakrýt kobercem.

Cestu uličkou měly doprovázet klávesy a housle. Při instalaci nástrojů však také nastal problém - zlomil se klíč v zámku od místnosti, kam se měli připojit na elektřinu. I to se nám však podařilo ještě před příjezdem hostů napravit a tak nikdo nic nepoznal.

Terezka okouzlila svým klidem a důvěrou - v nás, ve svatebčany, i v přírodní podmínky.


Po osudových "ANO", která naštěstí nenarušil křik zámeckých pávů, se již v uvolněné atmosféře všichni začali stavět před objektiv talentované Míše Pařízkové, která zkušeně zachytila každý důležitý okamžik.
Hostina na svatební družinu čekala na hotelu Zlatá Lípa. Zdejší personál byl perfektně připraven a velice vkusně založil svatební tabuli, kterou stačilo jen doladit květinami. Po rozbití a zametení talíře se Terezka s Markem nechali svázat společným bryndákem a děravou lžící se pustili do polévky, která se nesla v duchu rozporů ohledně knedlíčků. Všem však chutnalo a po zahřátí žaludku se mohli pustit do bohatého rautu.


Sladký bar pro novomanžele připravila Petra Bílá ve svém dortovém studiu. Croquembouche, nanuky, makronky i samotný dort braly dech už jen při pohledu natož při ochutnání. Do výslužkových krabiček zbylo jen málo!
Pro zábavu hostů absolvovali Terezka s Markem kvíz moderovaný námi. Pokládali jsme otázky, osobní, ale vkusné a svatebčané tipovali odpovědi načež novomanželé místo obvyklých bot zvedali své oblíbené předměty - kadeřnický hřebínek a ovladač od Playstationa.


Venku se začínalo pomalu šeřit a fotografka zavelela, že se odjíždí na podvečerní focení. Nad Tiskými stěnami zapadalo slunce a na vrcholcích skal se v oparu romantiky Terezka s Markem naprosto vyjímali.


Po návratu na hotel nastal čas na první tanec, který se přehoupl ve druhý a třetí až jich bylo nespočet....

Rádi bychom moc poděkovali Terezce a Markovi, že si pro svůj den vybrali právě nás a doufáme, že jsme úspěšně splnili všechny jejich představy.


51 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page